Csender Leventével találkozhattak a szolnoki olvasók

2019. április 4-én Csender Levente a Verseghy Ferenc Gimnázium diákjaival találkozott rendhagyó óra keretében, majd a Verseghy-könyvtárban tartott irodalmi délutánt, ahol sok egyéb mellett legújabb, A különleges Meditittimó kalandjai című mesekönyvéről is beszélt a székelyudvarhelyi kötődésű novellista.
A könyvtári találkozóról még több kép: ITT

Benedek Szabolcs Szolnokon

Benedek Szabolcs Kádár hét napja című új kötetét mutatta be 2018. november 29-én a szolnoki közönségnek. A Verseghy-könyvtárban tartott író-olvasó találkozó előtt Benedek egykori iskolájában, a Varga Katalin Gimnázumban találkozott diákokkal, akiknek a Kádár-könyvön, illetve íróságának államásain túl a gimnáziumi éveiről is beszélt.
A könyvbemutatóról még több kép a könyvtár honlapján található: ITT.

A novellaszám bemutatója Szolnokon

Az Eső őszi (novella)számának bemutatója 2018. október 19-én az egykori szolnoki zsinagógában.
Jászberényi Sándor a Szerelem című novelláját olvasta föl, Kötter Tamás az új regényéből mutatott részletet, majd Jenei Gyula kérdéseire válaszolva a szövegeik hátteréről, élményanyagáról, személyességéről beszéltek. 
A szomszéd épületben (a Tisza moziban) az Alexandre Trauner Oscar-díjas díszlettervezőről elnevezett képzőművészeti filmfesztivál zajlott, s az ősz szám ehhez kapcsolódó rövid blokkját Muszatics Péter vezette föl, Sára Júlia pedig egy a Rififi című Trauner-filmet megidéző fikciós novellájának keletkezési körülményeiről is mesélt.     
 

ZALÁN TIBOR nyitotta meg Szolnokon az ünnepi könyvhetet

Június 7-én Zalán Tibor nyitotta meg Szolnokon a könyvhetet. Előtte a Varga Katalin Gimnáziumban tartott rendhagyó órát, a megnyitó után pedig a Verseghy Ferenc Könytárban találkozott olvasóival.
A találkozóról a Verseghy-könyvtár honlapján számos fotó található: ITT

Tóth Krisztina Szolnokon

Tóth Krisztina április 26-án Szolnokon a Varga-gimnáziumban tartott rendhagyó irodalomórát, majd a Verseghy-könyvtárban találkozott olvasóival. A Szolnok TV felvétele a Varga-gimnáziumban készült (14:43-tól): ITT 
Még több kép a Verseghy Ferenc Könyvtár honlapján: ITT 
ITT pedig egyéb író-olvasó találkozók képei is kereshetők.

Kötter Tamás Szolnokon

Kötter Tamás március 22-én Szolnokon a Varga-gimnáziumban tartotta első rendhagyó irodalomóráját, majd a Verseghy-könyvtárban találkozott olvasóival.
Régebbi