A novellaszám bemutatója Szolnokon

Az Eső őszi (novella)számának bemutatója 2018. október 19-én az egykori szolnoki zsinagógában.
Jászberényi Sándor a Szerelem című novelláját olvasta föl, Kötter Tamás az új regényéből mutatott részletet, majd Jenei Gyula kérdéseire válaszolva a szövegeik hátteréről, élményanyagáról, személyességéről beszéltek. 
A szomszéd épületben (a Tisza moziban) az Alexandre Trauner Oscar-díjas díszlettervezőről elnevezett képzőművészeti filmfesztivál zajlott, s az ősz szám ehhez kapcsolódó rövid blokkját Muszatics Péter vezette föl, Sára Júlia pedig egy a Rififi című Trauner-filmet megidéző fikciós novellájának keletkezési körülményeiről is mesélt.     
 

ZALÁN TIBOR nyitotta meg Szolnokon az ünnepi könyvhetet

Június 7-én Zalán Tibor nyitotta meg Szolnokon a könyvhetet. Előtte a Varga Katalin Gimnáziumban tartott rendhagyó órát, a megnyitó után pedig a Verseghy Ferenc Könytárban találkozott olvasóival.
A találkozóról a Verseghy-könyvtár honlapján számos fotó található: ITT

Tóth Krisztina Szolnokon

Tóth Krisztina április 26-án Szolnokon a Varga-gimnáziumban tartott rendhagyó irodalomórát, majd a Verseghy-könyvtárban találkozott olvasóival. A Szolnok TV felvétele a Varga-gimnáziumban készült (14:43-tól): ITT 
Még több kép a Verseghy Ferenc Könyvtár honlapján: ITT 
ITT pedig egyéb író-olvasó találkozók képei is kereshetők.

Kötter Tamás Szolnokon

Kötter Tamás március 22-én Szolnokon a Varga-gimnáziumban tartotta első rendhagyó irodalomóráját, majd a Verseghy-könyvtárban találkozott olvasóival.

Az idegenség

Petőcz András 2017 decemberében a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban saját munkásságáról beszélgetett a diákokkal (verseket és prózát is olvasot), a Verseghy Ferenc Könyvtárban pedig Az idegenség" mint metafora címmel tartott előadást.
Régebbi